Hoppa till sidans innehåll

Bekväm vinst mot BG

01 DEC 2010 13:56
I lördags spelades lokalderby mellan Luleå Steelers och BG. En match som rutinerade Steelers kunde vinna ganska bekvämt.
  • Skapad: 01 DEC 2010 13:56

När BG la i sin åttonde poäng och vi fortfarande stod kvar på noll var det säkert många orutinerade basketentusiaster i publiken som hann tänka att BG kanske kan överraska trots allt.

Nu är ju basket den sport där de allra största ledningar kan vändas allra fortast och ett 8-0 underläge är inget man bör oroa sig för - om det fortfarande verkar finnas energi i laget. Men när det är derby och nerverna kan spela en ett spratt kan en sådan öppning ibland kännas som den brantaste uppförsbacken.
Nu tog det dock inte länge innan underläget var igenhämtat och vi bekvämt kunde segla mot slutsignalen.

Det finns egentligen inte mycket om matchen att analysera. Vi var det bättre laget och behövde egentligen inte göra någon större insats för att vinna. Nyckeln till segern var det man-man försvar vi jobbat på den senaste månaden där vi vill spela med stor aggressivitet med målet att stressa fram enkla misstag hos motståndarna.
I lördags fick vi många lätta poäng tack vare detta spel då BG stressade fram väldigt många turnovers som vi ganska enkelt kunde omvandla till poäng.

Roligt att notera är att ingen i vårt lag spelade mindre än 15 minuter samtidigt som ingen spelade mer än 23!
Detta är ytterligare ett bevis på det breda och framför allt jämna lag vi har denna säsong. Alla kan komma in och bidra och spela på i stort sett alla positioner.
En riktig lagvinst med andra ord.

Skribent: Lasse Isaksson

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info