Hoppa till sidans innehåll

Bortamatcher i helgen

18 NOV 2010 19:59
På lördag morgon åker Steelers herrlag ner till Stockholm för dubbla bortamatcher. Läs Lasse Isakssons rapport om läget i laget och vad vi har att vänta oss av Haga Haninge och Uppsala.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2010 20:36

Efter tre veckor med matchledigt är det äntligen dags för drabbning igen.
Vi har tränat på bra under veckorna som passerat och lagt till en del spel i vår repertoar som vi hoppas kunna utnyttja i de två matcher som kommer.
Vi blir ett kort lag som åker söderut för att spela då vi saknar Alexander som varit borta mer än en vecka på grund av magproblem, samt Niklas och Lasse som är skadade.

Denna bortaresa är inte helt olik den vi gjorde för några veckor sedan eftersom vi återigen ställs mot ett lag som befinner sig i toppen av tabellen och ett som befinner sig långt ner.

Först ut är Haga Haninge som just nu befinner sig på en andraplats i tabellen med endast en förlust bakom sig. Haga är ett lag som nästa alltid inleder säsongen starkt men sen har en tendens att trappa av när de sista månaderna närmar sig - alltså har vi en av säsongens tuffaste matcher framför oss på lördag.
Förra året avslutade vi säsongen med att spela en av våra bästa matcher mot just Haga Haninge på bortaplan då vi lyckades vinna med 30 poäng. Men återigen, det är i början på säsongen, Haga ligger i topp - och vi räknar med en tuff match, även om det alltid är bra att ha självförtroendet med sig från senaste mötet. 

Haga Haninge består av flera rutinerade spelare där Tomas Öberg och Per Hultman-Boye är några att nämna. Även förre BG-, Steelers- och Plannjaspelaren Erik Lundmark finns med i årets trupp.

På söndag beger vi oss mot Uppsala och helgens andra match. Där möter vi ett lag som de senaste säsongerna ställt upp med unga spelare, inte helt olikt BG till både ålder och spelstil.

Det roligaste med att spela i Uppsala är hemmalagskänslan då det alltid finns mycket Luleåbor på läktaren. Vi hoppas att det blir så även denna helg och räknar med bra stöd där nere i Uppsala.

Skribent: Lasse Isaksson

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info