Hoppa till sidans innehåll

Dags att presentera årets trupp

20 AUG 2011 13:22
Efter en intensiv sommarträning, som startade redan i maj, är det nu äntligen dags att presentera årets trupp.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2011 14:48

En lång rad spelare har kämpat för en plats i sommar och vi har nu plockat ut de åtta första som spelar med LF Future 2011/2012. Om ett par veckor räknar vi med att truppen ska vara fulltalig.
Vi har stora förväntningar på årets trupp och ser fram emot en spännande säsong med både nya och gamla ansikten.

Först ut är säsongens guardpar. En gammal och en nygammal...


Brian Curry
Lagets amerikan och förmodligen mest ambitiöse spelare som under senaste året både hunnit skaffa barn och gifta sig, samtidigt som han jobbar heltid och spelar basket i Sveriges näst högsta liga. 25 årige Brian var en av förra säsongens absolut bästa guarder i Basketettan och stundtals helt ostoppbar för våra motståndare.
Han kommer tillsammans med Robin Ryan att bilda Basketettans troligtvis kvickaste och mest atletiska guardpar. Brian kommer förmodligen även denna säsong bjuda på en hel del dunkar och samma intensiva försvarsspel som vi tidigare blivit bortskämda med.

Robin Ryan
Ett nygammalt ansikte som hunnit bli 24 år och efter en sejour i Borås Basket är tillbaka i Luleå och LF Future. Robin är ursprungligen från Björskatan och mellanbrodern bland bröderna Ryan som alla spelat i Basketligan. Robin tog studenten från Basketgymnasiet 2006 och har efter det spelat i både Plannja Basket och nyss nämnda Borås, där tillsammans med lillebror Christopher och pappa Pat som tränare. Robin kommer tveklöst vara en av lagets absolut viktigaste spelare som med sina 193 cm är en av basketsveriges snabbaste spelare vars största styrka är att ta bollen till korgen.

Vi går vidare med ett gäng forwards...

Fredrik Björnsson
20-årige Fredrik gör sin tredje säsong i laget och är en spelare som sällan lämnar planen utan att ha gett 100 %.  Han är även den som tränar överlägset mest i hela laget vilket förhoppningsvis kommer skörda frukt under den kommande säsong.
Fredrik är viktig både på och utanför planen då hans positiva inställning smittar av sig på resten av laget, en viktig lagkamrat som håller ihop laget under med- som motgångar.

Zlatko Budimir
Zlatko gör även han sin tredje säsong i laget och förhoppningsvis blir det denna då han blommar ut på riktigt. Zlatko är en spelare som är perfekt att sätta in på planen när laget behöver energi i anfall och försvar. Kan under sina stunder spela med en otrolig intensitet och vända matcher som står och väger. En spelare som har förmågan att ta över matcher och avgöra.

Daniel Eliasson
Lagets absolut främste bolltalang som har en av Basketettans finaste skott och lagets överlägset bästa vänsterlayup. Kan bli fullkomligt glödhet från trepoängslinjen och kommer förhoppningsvis lämna Kalix under hösten för en riktig satsning på basket. Alltid glad och positiv, en egenskap som är lätt att underskatta under de mörka vintermånaderna då svetten rinner i Pontushallen.
Är bara 19 år och har en enorm utvecklingspotential. 

Gustav Nordström
En av säsongens nyförvärv som under förra säsongen var en av Vråken Baskets främsta poängplockare och hjälpte laget till seger i Div 2. Har även haft en stor roll under flera år i ett av våra egna stadslag på ungdomssidan. 18-årige Gustav är en enormt driven och envis spelare som har framtiden för sina fötter. Hans positiva inställning på främst träningar kommer påverka laget stort.

Till sist kommer två spelare på centerposition...

Tresor Saya
Lagets afrikan som nu spelar sin andra säsong. Publikfavoriten och den fysiskt överlägse centern från Kongo kommer fortsätta att utvecklas i ett rasande tempo så länge han kan hålla sina vrister skadefria. En av de starkaste spelarna i hela Basketettan som är ostoppbar om han plockar ner en offensiv retur under korgen. Kommer att bli bättre och bättre för varje match och träning. Kommer förhoppningsvis att dominera returligan denna säsong.

Jakob Eriksson
21-årige Jakob från Södertälje är en av säsongens nyförvärv. Är fostrad i Södertälje och spelade förra säsongen i Basketligan med Södertälje Kings och i Basketettan med Knights. En välskolad, rörlig och stark spelare som med sina 199 cm och 95 kg kommer att bli mycket viktig i LF Future.  

 

 

 

Skribent: LF Future

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info