Hoppa till sidans innehåll

Dubbla segrar på första bortahelgen

17 OKT 2011 22:22
En kämpande lagmaskin med ett fantastiskt försvarsspel var nyckeln som ledde till två vinster i helgen och resulterade i att LF Future ännu står obesegrade.
Läs Jim Enboms rapport från säsongens första bortahelg.
  • Skapad: 17 OKT 2011 22:22

Helgens första match, mot alltid starka Blackeberg, slutade med vinst till LF Future med 61-72. Efter tre jämna perioder fick vi till ett ryck med 10-2 i början av fjärde och lyckades sen hålla undan till slutsignalen.

Vi har som mål att hålla uppe energin i matchen eftersom det brukar leda till rosa protokoll - och det lyckas vi verkligen med idag. Vårt försvarsspel ger oss möjlighet att vinna matcher utan att behöva glänsa i offence.

Statistiken visar att vi satte 3 av 22 treor och missade 14 straffar och ändå får vi med oss en vinst och två poäng upp i tabellen från Vällingbyhallen! Starkt.


Helgens andra match spelades mot Akropol i Ungdomens Hus i Rinkeby. Det märktes att Akropol hade scoutat oss väl och de jobbade hårt på att hitta lösningar på vårt aggresiva försvar under inledningen av matchen. Det stod tidigt klart att det skulle krävas mycket energi för att få med sig två poäng hem från Rinkeby.

Två väldigt laddade lag krigade mot varandra i fyrtio minuter i en match som nog hade den lägsta skottprocent på tvåpoängare som jag sett under alla mina år i basketen!

Vi satte 9 av 41, vilket gav oss en procent på 22, men lyckades ändå igen lämna hallen med två poäng upp i tabellen! Respekt.

 

 

 

 

 

 

 

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info