Hoppa till sidans innehåll

En vinst är en vinst...

24 SEP 2012 22:24
Efter en lång och intensiv sommarträning och en bra försäsong med bland annat vinst i Oschee Cup kan man tycka att lagbygget borde vara stabilt och samspelt. Men truppen är relativt ung och när premiären kommer är det lätt att orutinen skiner igenom och nerverna hamnar på utsidan.
  • Skapad: 24 SEP 2012 22:24

LF Futures seriepremiär mot nykomlingarna Alvik Basket blev en jämn tillställning där hemmalaget med nöd och näppe lyckades komma undan med en vinst.
Lagen följdes åt matchen igenom och det var inte förrän med dryga minuten kvar som LF Future äntligen fick ett grepp som höll.
När slutsignalen ljöd visade tavlan 75-66 (14-13, 20-16, 17-17, 24-20)
och publiken kunde pusta ut. Första hemmasegern var bärgad.
Läs vad headcoach Jim Enbom hade att säga efter matchen.

Vi gör enligt mig en lagmässigt mycket medioker insats, som inte kommer att räcka till mot de bästa i vår serie. Det lag som har de bästa spelarna kommer, när säsongen är slut, vara topp fyra i serien.
För att sluta etta eller tvåa måste man ha ett fungerande lagspel som hjälper laget att vinna mot andra som har lika bra, eller bättre, spelare i sitt lag. Under våra träningar spenderas mycket tid på att få detta lagspel att fungera, vilket vi inte lyckades med idag.

I dag vinner vi på att våra bästa attackspelare är lite bättre än deras attackspelare. Dessa spelare är spetsen på lagbygget som ska få någonting positivt att hända när våra andra options runnit ut i sanden. Vi var tyvärr för ofokuserade idag för att få ut någonting vettigt ur de spel vi tränat på så mycket.

Värt att notera är att Adam Rönnqvist, trots att han egentligen gör en dålig match, ändå lyckas få i 17 poäng och bli matchens lirare. Men framförallt noterar vi Tresor Saya, som kämpar väldigt bra i försvar och dessutom lyckas riva ner 16 returer och därmed placera sig på första plats i Basketettans returliga.

Nu har vi fem dagar, med fyra träningspass, på oss att visa att vi verkligen är
ett lag. På lördag möter vi KFUM Blackeberg 13:00 i Hälsans Hus.

Skribent: LF Future

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info