Hoppa till sidans innehåll

Ett litet steg framåt och vinst igen för LF Future

30 SEP 2012 11:05
Säsongens andra match, mot KFUM Blackeberg, blev en rörig tillställning med väldigt mycket avblåsningar. Det var tufft, det var diskvaliciferande fouls för en spelare från Blackeberg, det var transport till akuten för Tresor Saya - men till sist stod LF Future trots allt som segrare med siffrorna 66-57. Läs vad headcoach Jim Enbom hade att säga efter matchen.
  • Skapad: 30 SEP 2012 11:05

Vår andra match för säsongen, den här gången i Hälsans Hus, blev ett litet steg framåt. Vi var lite mer fokuserade i vårt anfallsspel jämfört med premiärmatchen mot Alvik för en vecka sedan,  men inte tillräckligt för att vi ska vara nöjda.

Under de delar av matchen när vi är fokuserade och gör de saker vi tränat på i anfall ser det riktigt bra ut - men dessa perioder är för korta. Matchen var annars poängmässigt nästan identisk med matchen mot Alvik. Vi har en liten ledning i stort sett hela matchen för att sedan tappa den i fjärde. De sista minuterna lyckas dock göra en liten run och vinner med nio.

Vi är som sagt lite bättre i vårt anfallsspel och kommer till de avslut vi vill ha mer frekvent än i den första matchen. Men vår procent är fortfarande tyvärr på tok för låg - 37% på tvåor, 33% på treor och 55% på straffar är inget att direkt skryta med.

Vår rotation är lite för tunn för tillfället. Men den kommer bli djupare och effektivare när vi börjar spela bättre tillsammans, vilket kommer göra att det blir lättare för alla att hitta sin roll.

Noterbart från matchen:
Extremt mycket avblåsningar: 43st fouls totalt
Fler bra avslut men alldeles för dålig procent.
Johan Aasa - positivt byte.

//Jim

 

LF Future - KFUM Blackeberg
66-57 (19-12, 13-11, 16-22, 18-12)
Poäng LF Future: Adam Rönnqvist 21, Jonathan Larsson 13, Tim Kearney 9, Emanuel Lindbäck 7, Johan Aasa 6, Erik Edin 3, Jakob Eriksson 3 och Tresor Saya 2.

Tresor Saya skadade handen i en av matchens många rätt tumultartade situationer och fick hastigt åka till akuten med, vad såg ut som, ett brutet finger.
Efter undersökning och röntgen visade dig det turligt nog att ingenting var brutet och vi räknar med att ha Tresor tillbaka i spel inom ett par veckor igen.


120929 LF Future - Blackeberg 14

Skribent: LF Future

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info