Hoppa till sidans innehåll

Göteborg imponerade mot Huddinge

16 SEP 2012 14:02
Först ut i SM för HU18 på söndagsmorgonen fick vi ta del av ett riktigt spännande prestigemöte mellan Göteborg och Huddinge.
  • Skapad: 16 SEP 2012 14:02

Göteborg imponerade i prestigemötet mot Huddinge i omgång ett av SM i klassen HU 18. Segersiffrorna skrevs till 93-73 (33-14, 16-17, 22-20, 22-22) och västkustlaget styrde tillställningen från första uppkast.

-       För två år sedan mötte vi Huddinge i SM och vann med väldigt klara siffror. Det känns som att vi hade ett mentalt övertag på Huddinge. Vi var mycket starkare, säger Göteborgs coach Zeljko Crnic direkt efter slutsignalen på Hälsans Hus i Luleå vid lunchtid på söndagen.

Göteborg avgjorde den här på förhand mycket intressanta matchen redan i första perioden. Göteborg hade inför det här mötet radat upp två solklara segrar mot LF Future och Tyresö, där göteborgslaget agerat på en helt annan nivå än sina motståndare. Nu var det dags att bekänna färg. Motståndaren Huddinge kom till matchen med två segrar mot LF Future ocfh Tyresö och en knapp enpoängsförlust mot Alvik.

Men det blev aldrig den där jämna och täta matchen som man kunde ana på förhand. Det beror på att Göteborg höll en hög lägstanivå, arbetade hårt i försvaret och var tidvis riktigt glödheta i anfallsspelet. Under en fyraminutersperiod i den första perioden gjorde Göteborg 18-3 på Huddinge, efter att Göteborgslaget anförda av Behnood Behjoo varit kliniska i skyttet utifrån och bland annat stoppade västkustlaget i tre raka treor inom loppet av en dryg minut.

Huddinge gjorde flera tappra försök at täta till matchen. Men varje gång möjligheten att få kontakt dök upp så gjorde Huddinge enkla misstag, vilket innebar att Huddinge inte lyckades förvalta de tillfällen som gavs. I den andra perioden var ställningen 38-30 och här hade Huddinge flera chanser att komma i kapp, men närmare än åttapoängsunderläge kom aldrig Huddinge den här dagen.

Matchens lirare i Göteborg: Oskar Gustavsson.
Matchens lirare i Huddinge: Ludvig Eden.

Poäng Göteborg: Behnood Behjoc 28, Oskar Gustavsson 17, Olle Andersson 15, Jakob Stenhede 10, Karle Friberg 9, Joel Ukhagbe 6, Jeff Thorberntsson 4, Max Pedersen 4.

Poäng, Huddinge: Martin Hyberg 20, Ludvig Eden 16, Joshua Odekvist 9, Sundance Synodinos 9, Gustav Jakobsson 7, Rasmus Willers 5,  Ozan Yildiz 4, Aris Andreadis 3.

 

Skribent: Micke Brännström

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info