Hoppa till sidans innehåll

Huddinges rutin gav enkel seger

16 SEP 2012 08:18
Tyresö lyckades inte ge Huddinge någon direkt kamp i helgens USM-omgång.
  • Skapad: 16 SEP 2012 08:18

Huddinge Basket utklassade Tyresö Basket i den första omgången av
SM för HU 18. Segersiffrorna skrevs till 81-47 (20-11, 14-11, 25-14, 12-5).

-       Vi har en lång bit att vandra innan jag är nöjd, sade Huddinges coach Iouannnis Chatziathanasiou självkritiskt efter vinsten på Hälsans Hus i Luleå på lördagen.

Tyresö inledde fräckt och respektlöst och höll jämna steg med Huddinge fram till ställningen 5-5. Då tröts tålamodet för Huddinges coach coach Iouannnis Chatziathanasiou, som kände sig tvingad att ta en väldigt tidig time out. Det fick önskad effekt för Huddinge, som sprang ifrån i poänprotokollet och avslutade perioden med att vinna den med 15-6.

Att skillnaden mellan lagen blev så här stor kunde förstå-.sig-påarna förutse redan på förhand. Huddinge tillhör elitlagen i stockholmsregionen och spelar således i den högst rankade serien med lag som bland andra Alvik, som också är lottat att spela första omgången i SM här i Luleå. Tyresö hör hemma i en lägre division och därför har heller aldrig lagen mötts varken i seriespel eller i träningsmatcher.

-Siffrorna ser bra ut. Jag tycker dock att vi är alldeles för passiva som lag, vi har inte den aggressivitet som jag vill att spelarna ska visa upp på golvet. Vi har också haft rätt stor omsättning på spelare inför den här säsongen. Vi har fått in många nya och att det är så tidigt på säsongen kan förklara att vi inte presterar på den nivå jag vill. Att vi ändå vinner så klart beror på att vi är väldigt rutinerade och har en hyfsat hög lägstanivå, avslutar Iouannnis Chatziathanasiou.

Matchens lirare i Huddinge: Rasmus Willers.
Matchens lirare i Tyresö: Andreas Tranefalk.

Poäng, Huddinge: Gustav Jacobsson 17, Rasmus Willers 15, Joel Tesfay 12, Martin Hyberg 12, Aris Andreadis 9, Joshua Odekvist 9, Timelo Vbatsoulis 2, Marko Cafovic 2, Brando Scrofanu 1.
Tyresö: Andreas Tranefalk 22, Richard Löfstedt 13, Victor Chirinos 6, Daniel Ahlström 4, Oscar wahlström 2, Tobias Eriksson 1.

 

Skribent: Micke Brännström

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info