Hoppa till sidans innehåll

Inför Luleå Steelers - Lidingö

01 DEC 2010 14:04
Två matcher kvar innan juluppehållet - och båda på hemmaplan. Den första spelas nu på söndag när Luleå Steelers möter Lidingö på Hälsans Hus 15.00.
  • Skapad: 01 DEC 2010 14:04

Lidingö är ett lag som säsong för säsong verkar dala någon placering i tabellen. De första åren jag spelade i basketettan var Lidingö ett ständigt topplag som alltid var att räkna med. I år har man dock bara vunnit 2 av 9 matcher och verkar gå mot en av sina sämsta säsonger på många år.

Verkar jag ha fel inställning inför matchen? Verkar jag inte ta Lidingö på allvar? Så är inte fallet. Att underskatta sina motståndare är något som jag aldrig riktigt haft problem med. Jag kan förstås inte säga att detta gäller för hela laget, men spelar man bara 22 matcher per säsong har i alla fall jag svårt att underskatta våra motståndare.

Ska man spela match är det bara att ge allt man har. I NBA är det kanske en annan sak där hälften av lagen spelar närmare 100 matcher varje säsong och att det då och då smyger sig in lite underskattning bland de förmodade slutspelslagen är inget ovanligt. Där handlar det mer om att hålla sig motiverad 100 matcher varje säsong - men för oss bör ett sådant problem inte existera. Varje match känns speciell eftersom vi bara möter varje lag två gånger per säsong.

Inför söndag hoppas vi kunna bära med oss den positiva känsla som ligger kvar från senaste bortahelgen i Stockholm då vi presterade vår allra bästa basket hittills. Denna känsla var också verkligen påtaglig i förra helgens match mot BG då vi visade på gott självförtroende i 40 minuter.
Kan vi bibehålla denna känsla kommer vi fortsätta att utvecklas som lag och förhoppningsvis även få med oss ytterligare 2 nya poäng på söndag.

Skribent: Lasse Isaksson

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info