Hoppa till sidans innehåll

Inför Luleå Steelers - Uppsala

24 FEB 2011 22:41
På söndag är det hemmamatch igen och den här gången är det Uppsala som kommer till Pontushallen.
  • Uppdaterad: 24 FEB 2011 22:50

På söndag möter vi Uppsala i säsongens näst sista hemmamatch.
Uppsala ligger några placeringar under oss i tabellen men har lyckats plocka hem enkla segrar i de två senaste matcherna mot lag som vi relativt nyligen förlorat mot, Blackeberg och Orongo.
Vi besökte Uppsala och Fyrishov tidigare under säsongen och lyckades kamma hem en seger vilket vi hoppas kunna upprepa även denna gång.

I Uppsala hittar vi två Luleåbekanta ansikten. Den ena är coachen David Leman som figurerat i Luleås basketvärld (bla i Steelers) några säsonger innan han flyttade söderut. Den andra är Niklas Stenlund som gått på BG och även spelade med Steelers 2006-2007 då laget vann Basketettan Norra.

En spelare att hålla koll på är framför allt Axel Nordström som snittar 21 poäng samt 8.5 returer per match . I övrigt är Uppsala ett ungt lag med de flesta spelare  (med några undantag) födda i början av 90-talet. Inte helt olikt vårat Steelers.

Vi har i vanlig ordning tränat på bra i veckan och känner att vi är inne i ett bra flyt trots den minst sagt konstiga förlusten mot Haga förra helgen. En match där vi i första halvlek presterade denna säsongens kanske bästa basket medan den andra halvan blev ett riktigt magplask!

Men ibland är det så enkelt att bollen inte studsar den väg man vill, och hade vi satt i alla fall 40% av de enkla skott vi fick i början av den tredje perioden hade nog matchen slutat med vinst för vår del.
Nya tag mot Uppsala på söndag 13.00 i Pontus B. Vi ses där!

Skribent: Lasse Isaksson

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info