Hoppa till sidans innehåll

Inför matchen Luleå Steelers - Hallsta Basket

29 OKT 2010 22:22
När jag gjorde mina första säsonger i basketettan på Basketgymnasiet var Hallsta ett av de ständiga topplagen. När man åkte ner till Hallstahammar för att spela match förstod man direkt att här var det basket som gällde.
  • Uppdaterad: 29 OKT 2010 22:30

Aldrig förr har jag sett så mycket publik på en match i basketettan och aldrig förr har en spelare i basketettan haft så hög status. Det var spelarpresentationer med ljusshower och skrikande supportrar på läktaren och när man gick in på den lokala livsmedelsbutiken möttes man av pappersfigurer av lagets spelare i full storlek.
Tänk er att knalla in på ICA Kvantum en tisdagskväll och mötas av en två meter lång Luleå Steelers-pappersfigur!
En smårolig historia som egentligen inte har så mycket med dagens match att göra.

Vi har nu förlorat två matcher i rad - vilket förhoppningsvis inte kommer att inträffa igen under denna säsong. Förra helgens match mot Täby gav vi bort och det svider. Det spelar ingen roll om man sätter svåra treor i sista perioden när man gör så grundliga misstag som att passa bort bollar i tid och otid. Har vi 20 turnovers i varje match kommer vi kanske att kunna spela jämt med de flesta lagen, men vi kommer garanterat aldrig att vinna matcherna.

Det finns mycket att bättra på inför matchen mot Hallsta, ett lag som verkar spela helt efter dagsformen. De har vunnit två matcher och förlorat lika många. De har vunnit mot Orongo och Lidingö, men förlorat mot Akropol och Blackeberg. Vi som var med ifjol har positiva minnen med oss från förra säsongen då vi slog dem på bortaplan med 20 poäng.
Förhoppningsvis kan vi återskapa samma positiva känsla denna gång och även vinna på hemmaplan.

Skribent: Lasse Isaksson

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info