Hoppa till sidans innehåll

Juluppehåll

16 DEC 2012 17:30
Halva säsongen är spelad och det är dags för Basketettan att ta paus i lite drygt en månad. Läs Jim Enboms tankar om senaste matchen och vad som händer under juluppehållet och framöver.
  • Skapad: 16 DEC 2012 17:30

Sista matchen för detta kalenderår slutade med förlust mot topplaget Akropol. Efter en dålig start lyckas vi efter att ha gjort en ”run” på 15-0 göra ställningen helt jämn inför andra halvlek, 34-34.

Vi kämpar på i andra halvlek och har en, som jag tycker lämplig, ”gameplan” mot Akropol som helst vill attackera korgen.  Matchen slutar dock med förlust då vi inte hittar någon spelare som gör en extraordinär insatts, vilket kan behövas för att vinna mot de bästa i vår serie.

Som i alla serier är det jämt i toppen och då Akropol denna kväll fick ut max av sin ”go to guy” kunde vi tyvärr inte stå i mot.

Avslutningen på vår säsong kommer bli väldigt intressant då vi i nuläget är tre lag som delar på andra platsen efter serieledande Täby.  Som bekant är det bara topp tre i respektive division som har en chans att ta sig till final-four.

Helgen som var bjöd dock inte bara på tråkiga nyheter.
SBBF beslutade på lördagen att ändra seriesystemet för Basketligan och Basketettan. Från och med nästa säsong kommer vid årsskiftet de fyra högst placerade lagen i Basketettan Norra respektive Södra att gå ihop och spela rikstäckande Superettan.
De två bästa lagen i Superettan kommer sen att möta de två sämsta lagen i Basketligan i en kvalserie med spel om två platser i Basketligan.
Det är första gången på 20 år som Basketligan är "öppen" för avancemang på även sportliga grunder.

För och nackdelar har och kommer att diskuteras om detta beslut, men jag tror att det för gemene man och basketen i stort kommer att bli ett lyft för Svensk basket. Vi kommer få se mer intressanta matcher som betyder något för både lagen i Basketligan och Basketettan/Superettan.  

Vår förening kommer givetvis också, som ett topplag i Basketettan, att beröras av detta beslut. Hur får framtiden utvisa. Som lag har vi dock alltid blicken uppåt mot nya vinster och utmaningar…

Andra halvan av säsongen kommer vi tyvärr få klara oss utan vår krigare Gustav Nordström som beslutat sig för att fortsätta säsongen i en lägre division.
Gustav tycker att hans utveckling kommer gynnas av att få ta mer ansvar och spela mer. Personligen, som ansvarig för vår prestation, tycker jag det är synd att vi tappar Gustav som har en tränings- och tävlingsmoral som vi verkligen kommer att sakna.

Skribent: LF Future

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info