Hoppa till sidans innehåll

LF Futures viktigaste match

19 JAN 2012 15:50
Med endast åtta matcher kvar att spela den här säsongen hårdnar kampen om platserna till Final Four. Läs vad LF Futures coach Jim Enbom har att säga inför drabbningen mot Akropol på lördag.
  • Skapad: 19 JAN 2012 15:50

På lördag spelar vi den här säsongens viktigaste match mot Akropol i Pontushallen. Tar man en titt i tabellen ser man att vi och Täby delar andraplatsen med 3 förluster var och Akropol ligger placeringen nedanför på 4 förluster inför lördagens match.
Kan vi kriga till oss en vinst nu i helgen har vi alltså två förluster mindre än Akropol inför nästa resa till Stockholm där både Täby och obesegrade Eagles står för motståndet.
 
Slutspelet i basketettan fungerar som följande: Ettan i norra respektive södra går direkt till final-four, 2an i norra får möta 3an i södra och 2an i södra möter 3an i norra i en hemma och en bortamatch där den totala poängskillnanden i de två matcherna avgör vem som går till final-four.
 
Vad händer då om man vinner final-four? Inte mycket för tillfället och det är väl ett av problemen med basketettan. Men jag ber att få återkomma med mina tankar kring uppbyggnaden av seriesystemet både i ligan och basketettan.
 
Vilka spelare vi kommer ställa på banan nu på lördag är i skrivande stund inte helt klart. Vi i Future har ju ett farmarklubbs avtal med LF Basket där 4 av deras spelare har dubbellicens vilket gör att de får spela matcher både med LF Basket och med oss. LF Basket har bortamatch mot Södertälje nu på lördag och med alla skador och nya spelare hos dom är det osäkert vilka, om någon, av dubbellicens spelarna kan medverka mot Akropol. Detta med dubbellicens är också ett ämne som vi kan ta upp vid ett senare tillfälle.
 
Hur som helst är du välkommen att stötta oss på lördag i vår kamp mot en final-four biljett. Du kan hålla ett extra öga på Daniel "Kalix" Eliasson som i sann Future anda förädlat sitt spel ordentligt denna säsong.
Daniel som misslyckades med att ta en plats på basketgymnasiet gör sin andra säsong med oss och är enligt statistiken på basket.se vår främste målgörare, vilket får anses som en bedrift då vi har några riktigt duktiga och etablerade scorers i truppen.
 
MVH
 
Jim

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info