Hoppa till sidans innehåll

Lokalderby när BG tar emot Steelers

26 NOV 2010 15:42
På lördag är det dags för bortamatch på hemmaplan när Steelers beger sig till Hälsans Hus för match mot BG. Räkna med två heltaggade lag i helgens lokalderby.
  • Skapad: 26 NOV 2010 15:42

Personligen tycker jag de taktiska bitarna i basket brukar vara något överskattade. Det kan för den okunnige se ut som en svår sport med mycket regler och coachbrädor som det frekvent ritas och görs upp taktiker på.
Jag säger inte att taktik och planering är oviktig, absolut inte, men på lördag kommer det lag med mest kämparglöd ha en klar fördel.
Beger man sig till Hälsans Hus på lördag kan man alltså förvänta sig två nästan övertaggade lag, frågan är bara vilka som kommer utnyttja energin bäst?

Ett derby är alltid ett derby.
Steelers mot BG är alltid speciellt och framför allt detta första möte som brukar vara lite extra laddat. Jag har suttit i sitsen några gånger förut, både som spelare i BG och i Steelers - och sällan har det handlat om några lätta matcher de gånger man vunnit.

Det är alltid kamp från uppkast till den sista svettdroppen och det lag som stått som segrare brukar vara det med bäst självförtroende för dagen. Jag kanske låter ödmjuk inför uppgiften? Nejdå. För oss finns inget annat än att vinna och vi är en trupp som varit med om dessa derbyn några gånger nu så vi vet därför vad som kommer att krävas på lördag.

Vi anser oss såklart som det bättre laget vilket gör att det ligger mycket stolthet på spel inför lördagens match. BG å andra sidan har i alla tider varit underdogs och de bästa minnen man själv har är när man fått knäppa storebror på näsan, så en vinst för BG skulle säkerligen stärka deras självförtroende.
Det kommer bli en kamp utan dess like. Det hoppas jag i alla fall på.

Vi ses på lördag!

Skribent: Lasse Isaksson

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info