Hoppa till sidans innehåll

Luleå Steelers blir LF Future

29 JUN 2011 09:37
Luleå Steelers är dött och begravet. Nu går vi framåt mot en ny tid.
Med ny huvudsponsor, nytt namn och ny profil fortsätter vi vårt arbete med att ta bredden hela vägen till toppen.
  • Skapad: 29 JUN 2011 09:37

Luleå Steelers ansvarar för stadslagsverksamheten för pojkar i Luleå. Stadslagsverksamheten är ett komplement till Luleå Basketcentrums stadsdelsverksamhet, med lag som Höken, Vråken m fl. Totalt omfattar detta 18 föreningar. Målsättningen är att ge Luleås ungdomar, de som vill satsa mer, fler träningstillfällen och bästa tänkbara utbildning inom basket. Luleå Steelers seniorlag spelar i basketettan.

 

Inför säsongen 2011/2012 kommer Luleå Steelers att i samarbete med Länsförsäkringar Norrbotten byta namn till LF Future. Föreningen kommer i samband med namnbytet att byta till LF Baskets färger på matchställ och logotype, rött – blått – vitt.

 

Namnbytet och den nya profilen kommer att tydliggöra kopplingen till eliten och stärka vårt samarbete med LF Basket.  Allt i syfte att förädla de lokala talangerna och att skapa större samhörighet mellan föreningarna och spelarna.

 

 - Vi är mycket nöjda med den nya profilen som lägger grund för en bättre framtid för både förening och spelare, säger Åke Larsson, ordförande för Luleå Steelers. - Genom den tydliga kopplingen till länets elitlag kommer motivationen för alla våra spelare att öka.

 

Nysatsningen för LF Future möjliggörs av att Länsförsäkringar Norrbotten breddar sin sponsring inom basket att förutom LF Basket även omfatta LF Future.

 

- För Länsförsäkringar Norrbotten är den lokala förankringen inom basket viktig. Vi hoppas att en förstärkt koppling mellan ungdomslaget och elitlaget kan bidra till stärkt intresse för basket bland ungdomar och på sikt ge fler spelare från orten till LF Basket, säger Anders Långström, marknadschef vid Länsförsäkringar Norrbotten.

 

- Detta är ett tydligt steg i rätt riktning för vår förening och det kommer att ha en positiv effekt bland våra spelare, säger Jim Enbom, headcoach för LF Future.

 

- Vi har haft ett bra samarbete mellan klubbarna och kommer nu ytterligare stärka detta säger Lars Mosesson, klubbdirektör för LF Basket. – Att ha ett riktigt starkt alternativ för unga lokala talanger gynnar självklart vår långsiktiga elitsatsning.

 

Under sommaren kommer föreningen att arbeta vidare med samarbetsfrågor och förberedelser inför nästa säsongstart med nytt namn och spelställ i föreningens nya färger.

 

Skribent: Jeanette Linna

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info