Hoppa till sidans innehåll

Oväntad kämparvinst mot serieledarna

23 JAN 2011 17:18
Helgens hemmamatch blev en kämparvinst som heter duga. Efter fem raka förluster för Steelers herrlag var det inte många som trodde att vi skulle knäcka serieledarna och obesegrade Stockholm Eagles...
  • Skapad: 23 JAN 2011 17:18

Efter fem raka förluster var det inte många som trodde att vi skulle knäcka serieledarna och obesegrade Stockholm Eagles. Själva var vi inte särskilt fokuserade vare sig på att vinna eller förlora. Vårt fokus låg istället på att genomföra en bra match, vilket i all ärlighet var ett tag sedan vi gjorde sist.

Kämpar man mer än motståndarna och tar någorlunda rätt beslut kommer man alltid långt och det är bevisligen lite av vår melodi. Vi spelar ett extremt aggressivt försvarsspel som gör det enklare för oss att välja rätt beslut och i anfall ställer vi nästan aldrig upp några spel utan utmanar, rör oss och hittar bra lägen.
Enkelt på båda planhalvor men med väldigt mycket hjärta. Det är tydligen så vi ska spela för att vinna mot seriens bästa och obesegrade lag.

Idag var det några spelare som sken lite extra vilket är värt att uppmärksamma. Nyblivna pappan Brian visade idag prov på att han troligtvis är baketettans bästa en-mot-en spelare som gör poäng i stort sett när han själv vill. Kanske Brians bästa match hittills i Steelerslinnet? Nisse gjorde även han en gedigen insats och svarade för matchavgörande poäng i slutminuten. Även hemvändaren Markus verkar ha hittat tillbaka till gammal storform vilket kommer att hjälpa oss mycket i fortsättningen.

Det var en bitterljuv seger. Nu har vi visat att vi kan vinna mot det bästa laget i serien vilket stärker vårt självförtroende för resterande matcher. Samtidigt känns det lite surt att vi hunnit halka ner så pass mycket i tabellen - nu när vi äntligen bevisat vad vi kan. Nåväl, nu hoppas vi kunna rida på denna framgångsvåg resten av säsongen och därmed återta vår plats bland topplagen i tabellen!

Nu kommer vi fortsätta att träna stenhårt och ge 100 % i varje situation, i varje slidesteg - för det är då vi blir bättre. Vi fick slita hårt för att vinna idag. Men vi har slitit desto hårdare i Pontushallen hela den gångna veckan och ännu återstår det många svettdroppar innan vi är nöjda. Nu öser vi på!

Skribent: Lars Isaksson

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info