Hoppa till sidans innehåll

Rapport från herrlaget

21 OKT 2010 08:40
Säsongen är igång i BasketEttan och efter två hemmamatcher kunde Steelers räkna in lika många vinster. 2 - 0 och tvåa i tabellen var läget när herrlaget åkte iväg på säsongens första resa. Läs Lasse Isakssons rapport från matcherna mot Tälje Knight och Stockholm Eagles.
  • Skapad: 21 OKT 2010 08:40

Första bortaresan till Stockholm är alltid lite speciell.
Dels för att det är en bekräftelse på att säsongen dragit igång på allvar,
men också för att gruppen sammansvetsas lite extra. Den där riktiga lagkänslan gör sig påmind för första gången på säsongen eftersom man umgås dynget runt. Framför allt har man aldrig tråkigt på en bortresa och även om man kommer hem med två förluster i bagaget brukar man allt som oftast ha haft en rolig helg.
Lite extra speciellt är det också att som Luleåspelare åka till Södertälje och spela match eftersom man åker från ett basketmecka till ett annat. Södertälje har kanske Sveriges bästa baskettraditioner vars ungdomslag alltid är bland landets bästa och Täljehallen känns lite som södra Sveriges svar på Pontushallen, även om man inte drar lika mycket publik.

Vi fick nöjet att spela i stora hallen direkt efter ligamatchen där hemmalaget lyckades knipa åt sig vinsten i sista sekunden. Någon sådan match hade vi inte hoppats på att få spela och det stod ganska tidigt klart vilket av lagen som skulle vinna. Vissa matcher känner man det på sig oavsett om det är jämt fram tills att det återstår tre minuter av fjärde perioden, men nu blev ju så inte fallet.

Vi fick en bra start då vi kunde hålla högt tempo, driva, passa och skjuta lite hur vi ville. Ett spel som vi faktiskt saknat lite hittills under säsongen, trots att vi inte förlorat några matcher ännu. Det var verkligen en match där alla bidrog och gjorde ett bra jobb.
Man brukar säga att man höjer sig mot bättre lag och även om Södertälje stod för säsongens hittills sämsta mottstånd lyckades vi göra vår bästa match. Det kanske låter som ett konstigt uttalande men det absolut viktigast med den här matchen var slutresultatet (84-108) då jag syftar på styrkebeskedet i en enkel seger. Detta är något som vi saknat de senaste åren och det kändes otroligt bra att vinna stort och vara trygg hela vägen in i mål.

De senaste säsongerna har vi spelat jämt mot bottenlag såväl som topplag men nu fick vi skönt nog en enkel vinst. Nu vet vi att vi kan vinna även på det sättet.
Man bör väl också nämna Daniels insats i matchen där statistiken talar för sig själv, 5 av 5 treor. Daniel själv var glad efter matchen men längtade samtidigt hem till Kalix där det tydligen serverades ”älgblöta” på middagsbordet.

På söndagen var det dock matchen som vi alla visste var den vi kommit till Stockholm för, den mot Eagles i Fastahallen. Laget är förhandstippade favoriter i serien med värvningar åt höger och vänster och flertalet spelare över och kring två meter.

Mycket riktigt fick vi tidiga problem med Eagles då de faktiskt höll ett högre tempo och bokstavligen sprang ifrån oss, vilket känds ovanligt då det vanligtvis är vi som har den högre växeln. Stockholmslaget ryckte tidigt åt sig en ganska stor ledning vilket gjorde att vi fick jobba i uppförsbacke under stora delar av matchen.
I den andra perioden bytte vi dock till en zon som ”örnarna” fick problem med och vi kunde sakta men säkert staka oss in i matchen igen. Spel för spel stoppade vi i försvar och lyckades roffa åt oss poäng i anfall.
Nyckeln var att våra större spelare kunde ta bollen till korgen där Eagles insidespelare hade svårt att hänga med. Vi jobbade oss ikapp underläget och trodde att vi hade lyckats vända matchen till vår fördel. Men sedan började vårt anfallsspel att bli något för stillastående samtidigt som Eagles blev stekheta.
Det var jobbigt att se matchen rinna iväg ännu en gång och vi hade inte krafter att hämta in underläget en andra gång. Eagles är det starkaste laget vi mött hittills i serien och kommer bli en utmaning även på hemmaplan. Dock speglar slutresultatet inte matchbilden (91-72) då siffrorna rann iväg på slutet.

Det positiva att ta med sig från en förlust mot en av seriens bästa lag är att vi för första gången under säsongen fick bevisat att vår zon fungerar riktigt bra, men framför allt att vi har verktygen för att vinna på hemmaplan.
Vår bästa spelare denna match var Niklas Sellin som under våra starka stunder var vår go-to-guy i anfallsspelet.

Skribent: Lasse Isaksson

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info