Hoppa till sidans innehåll

Splash!

07 FEB 2012 10:23
Målet att komma hem från den gångna helgens matcher med två poäng misslyckades tyvärr, men närmare haren kan man nog inte skjuta...

  • Skapad: 07 FEB 2012 10:23

Lördag började vi med att möta Täby i tibblehallen.
Spolar direkt fram till sista minuten: Vi sätter en trea för att ta ledningen med 2p och ca 1 minut kvar, Täby kontrar med en layup och matchen är nu helt jämn 79-79. Time-out.
Efter time-outen är det ca 24sek kvar av matchen så vi vill vänta med att göra vår sista attack tills det är 3-4 sek kvar, Täby har också hamnat i lagfoul så det ser ljust ut för oss. Gör vi mål vinner vi, blir vi foulade vinner vi, missar vi tar vi dem i förlängningen.
Scenariot är alltså: Årets viktigaste match, 79-79, vi har bollen, Täby har lag foul.
3 sek kvar: Täby lyckas slå bollen ur händerna på oss……
2 sek kvar: bollen ligger lös i deras tresekundersområde….
1sek kvar: en Täby spelare plockar upp bollen och hystar den mot våran korg…….
0 sek kvar: klockan ljuder medans vi med blicken följer bollen som svävar tätt under tibblehallens höga tak…..SPLASH ,bara garn.
Man måste bara älska idrott.

Efter den tunga förlusten repar vi på söndagen mod för att möta ”Sveriges enda obesegrade lag ” (enligt speakern i Brännkyrkahallen) Stockholm Eagles.
Även mot Eagles gör vi en jätteinsats och lyckas ta ledningen med 4-5 minuter kvar. Vi lyckas dock inte knyta ihop säcken och får se oss besegrade av ett mycket starkt och namnkunnigt lag.

Summa summarum gör vi en riktigt bra helg där vi står upp och kämpar mot två riktigt duktiga lag. Vi vinner returerna i båda matcherna och storvuxna Eagles tillåts bara ta fyra offensiva returer mot oss. De siffrorna visar på att vi alla kommit ner för att tävla. Speciellt returmaskinen Samir Ali var som vanligt omutbar i kampen om de lösa bollarna.

Hoppet om slutspel lever dock i allra högsta grad kvar.
Nu måste vi bara vinna resten av matcherna samtidigt som Akropol förlorar två av sina återstående matcher. Akropol har ett tufft spelschema kvar som innehåller matcher mot topplagen Eagles, Täby, Haga och Blackeberg.

Söndagens match mot Eagles sätter också punkt för min egna lilla minicomeback.
Jag hade hoppats det skulle resultera i minst en vinst under helgen, men så blev det tyvärr inte. Det var dock en ynnest att få ta på sig ett matchlinne igen och kämpa tillsammans med grabbarna på parketten. Inte mycket i livet slår känslan av att göra sitt allra yttersta, mot andra som gör det samma och komma ut som segrare.
Tyvärr blev det inga segrar…..denna gång.

Mvh

Jim

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info