Hoppa till sidans innehåll

Toppmöte mot Täby på söndag

19 OKT 2011 14:33
På söndag väntas en riktig rysare då tabellettan Täby Basket möter tabelltrean LF Future.
  • Skapad: 19 OKT 2011 14:33

Täby kommer upp till Luleå i helgen med fyra vinster i bagaget och en förstaplacering i tabellen. Laget ligger på samma poäng som Eagles och LF Future.
Det var just Stockholm Eagles och Täby som möttes och gjorde upp om guldet i Basketettans Final Four förra säsongen. En match där Eagles gick hem som segrare.

Täby Basket är en anrik klubb som fostrat många framgångsrika spelare såsom Alexander Lindqvist, Willy Beck och Calle Arnold. Laget gör sin andra säsong i Basketettan och har från och med denna säsong Bill Banks som ny headcoach. Banks är en mycket erfaren coach med över 40 år av basket i ryggsäcken.

Täby har tagit tre av sina fyra skalper på hemmaplan i Tibblehallen när de nu kliver in på LF Futures hemmamarker. Laget förmodas komma till Luleå i helgen med full styrka och ska möta både BG och LF Future. Spelare som Mike Banks och Frank Nordin har öppnat säsongen starkt och vi räknar med tufft motstånd.

LF Future nosar helgens motståndare Täby i nacken och ligger just nu efter fyra matcher med fyra raka vinster trea tabellen. De två senaste segrarna skördades förra helgen i Stockholm där laget mötte de tippade topplagen Blackeberg och Akropol. Nyckeln till dessa två vinster låg i lagets intensiva försvarsspel och kämpaglöd.

Denna säsong har LF Future som mål att kvalificera sig till Final Four och om lagets första matcher avspeglar den satsningen så bådar det verkligen gott. Det blir onekligen spännande och vi ser fram emot helgens drabbning.

Vi ses i hallen på söndag!
Uppkast 12:00 i Hälsans Hus.

//Mariana Johansson

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info