Hoppa till sidans innehåll

Vad gör ett elitlag på jullovet?

30 DEC 2010 10:35
Inga matcher, träningsuppehåll, jullov och massor med mat och godsaker.
Är det så Steelers herrlag tillbringar helgerna kring jul och nyår? Eller har Jim låst in spelarna på Helex fram till första veckan i januari när matcherna startar igen? Läs Lasse Isakssons rapport från herrlagets jullov.
  • Skapad: 30 DEC 2010 10:35

Snart är det dags för ett nytt år och även dags för basketettan att äntligen dra igång igen efter uppehållet. helgen 8-9 januari åker vi ner till Stockholm för något av en mardrömsresa då vi först flyger ner till Arlanda och spelar mot Blackeberg, sedan bilar upp mot Sundsvall och tar oss ann Orongo - för att sedan bila hem. Givetvis kommer vi att övernatta både i Stockholm och Sundsvall men att sätta sig i en bil i  dryga 55 mil efter att ha spelat match känns lagom upphetsande.
Men, men… Det är inte alltid så glamoröst att spela i basketettan. Det är som med halltiderna vi fått dras med under hösten. De har varit sena och korta eftersom innebandyn av någon outgrundlig anledning får alla bra tider i Pontushallen.
Att vi ibland blir nedschasade till Hälsans Hus har jag heller ingen förståelse för.
Vi får hoppas att den ljusare årstiden även bringar bättre träningstider.  

Vi avslutade väldigt svagt med att förlora två matcher i rad innan juluppehållet vilket nu har placerat oss i en trång situation. För oss gäller nu att plocka hem i stort sett resterande matcher för att kunna nå ett eventuellt slutspel.
Absolut ingen omöjlighet, men att förlora mot både Lidingö och Blackeberg var två stora nederlag som vi hade klarat oss utan och det blir nu betydligt svårare för oss att nå vårt mål.

Vad händer i laget kring jul och nyårstid då? Hela förra veckan jobbade vi på Bellis med att köra blombud vilket gjorde att det inte blev mycket över till träning. Så det var otroligt skönt att igår kväll få dra på sig basketskorna igen och springa av sig julskinkan. Så om några träningar borde vi vara tillbaka i matchform igen.

Inom laget händer det också lite saker. Vi har ett par nya spelare på väg in i truppen. Eftersom inget är spikat ännu vågar jag inte säga så mycket. Men det är en nygammal skyttekung som tränar med oss nu, samt en före detta BG-spelare. Förhoppningsvis kommer dessa två vara med oss redan nästa helg, men innan det är färdigt med licenser och dylikt säger jag inte mycket mer.

Mer info om detta senare. Nu tar vi nya tag inför andra halvan av serien och önskar ett gott nytt år!

Skribent: Lasse Isaksson

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info