Hoppa till sidans innehåll

Viktig vinst mot Umeå

17 JAN 2013 21:18
I söndags mötte vi Umeå för andra gången den här säsongen och precis som i första mötet så slutade matchen med vinst. Läs vad coach Jim Enbom säger om matchen mot Umeå och den kommande mot Sundsvall.
  • Skapad: 17 JAN 2013 21:18

I söndags tog vi årets viktigaste seger mot Umeå i Arcushallen. Innan helgen var vi tre lag som stod på tre förluster vardera (vi, Akropol och Umeå) mot serieledande Täbys två. Då det bara är de tre första lagen i serien som tar sig vidare till slutspel var det en mycket skön seger. Speciellt med tanke på att vi även lyckades slå Umeå i deras hemmahall innan jul.

Vi förlorade faktiskt tre av fyra kvartar, men den vi vann gjorde vi med besked. 38-22 slutade andra kvarten då vi bars fram av en för dagen (eller som han är de flesta dagar) mycket het Adam Rönnqvist.
Vi håller vår ledning matchen igenom och leder med 16p när det är 5min kvar.
Då gör vi några tekninska fel samtidigt som ett jagande Umeå sätter ett par stora skott. Vi lyckas dock hålla undan och vinner med 90-85.

Inför söndagens match mot Orongo Dragons (Hälsans Hus 16:00) har vi haft ett par bra träningar där vi fortsatt att jobba på vårt insidespel som jag tror kommer ge oss ytterligare en dimension när vi får det att stämma. Att få bollen mer inside är någonting vi jobbat på kontinuerligt under de år jag har tränat Future, men jag tycker faktiskt att det denna vecka lossnat lite och sett mycket bra ut.
//Jim

Skribent: LF Future

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info