Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Basketbollförbundet


FIBA Europe erbjuder med start vartannat år en tvåårig coachutbildning, FIBA Europe Coaching Certificate (FECC), inriktad mot coacher som är verksamma på ungdomsnivå med fokus på talangutveckling och elitförberedande verksamhet.
 
Initiativet Loka Heroes har alltid stöttat människor som gör skillnad i samhället med basket som verktyg. Just nu står sporten inför stora utmaningar. Därför söker nu Amanda Zahui, Loka Heroes och Svensk Basket personer som gjort något extra.
 
Förbundskapten Hugo Lopez har tagit ut 24 spelare inför EM-kvalmatcherna mot Turkiet och Nederländerna. Av dessa kommer 14 spelare att följa med till Istanbul för de sista och avgörande matcherna.
 

Nya besked på fredag

(2021-01-20 14:00)
På fredag eftermiddag kommer Svenska Basketbollförbundet att publicera uppdaterade rekommendationer kring träning och tävling från och med den 25 januari.
 
Generalsekreterarna för inomhusidrotterna basketbollförbundet, simförbundet, handbollförbundet, gymnastikförbundet och innebandyförbundet skriver ett öppet brev till regeringen och varnar för barns fysiska och mentala hälsa.
 

Uppskjuten match i SBL Dam

(2021-01-19 14:22)
Matchen mellan Uppsala Basket-Wetterbygden Sparks som skulle ha spelats den 23 jan skjuts upp.
 
På Idrottsgalan tillkännagav Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att Svensk Basket får medel ur Rörelsefonden. Medlen går till projektet ”Nothing But Net” vars syfte är att skapa fler basketplaner utomhus och därmed sänka tröskeln till basket.
 

Duvbo IK söker klubbchef

(2021-01-18 12:59)
Vi söker dig som kan entusiasmera till utveckling och samarbete där det finns stora möjligheter att bryta ny mark. Du står upp för idrottens kärnvärden och presterar på lika hög nivå som våra idrottande barn och ungdomar samt ledare gör.
 
Veckans lag tas ut varje måndag i SBL herr och denna gång är Adam Ramstedt, Craig Lecesne och Dino Pita med som svenskar. Lecesne gjorde 27 poäng och tog returer mot Borås Basket.
 
Vi hoppas att alla mår bra och håller modet uppe i dessa tider. Det är frustrerande för oss alla men vi får hålla i och hålla ut och inte minst göra det vi ändå kan göra utifrån hur situationen ser ut!
 
De zonläger för U15-landslagsverksamheten som skulle genomförts i februari skjuts upp till juni.
 

Veckans TV-meny

(2021-01-18 07:42)
Vilken match ska vi se ikväll? Johannes Wohlert har valt ut en match om dagen att se och presenterar dessa på måndagarna. Fram med kalendern och klicka på denna nyhet för att se vilka matcher du ska avnjuta denna vecka!
 

Veckans lag i SBL Dam

(2021-01-17 11:31)
Fyra av fem spelare i SBL Dams "veckans lag" förra veckan var svenskor. Klara Lundqvist, Amanda Kantzy, Wilma Sörensen och Matilda Ekh. De fick sällskap av SBBK:s Cassandra Brown.
 
Amanda Zahui har problem med en fotskada och kommer att åka till USA för att få den lagad. Prio är att vara spelklar till sommarens EM-slutspel. Centern missar därmed EM-kvalmatchen mot Montenegro den 4 februari.
 

Uppskjuten match i SBL Dam

(2021-01-15 15:14)
Matchen mellan Högsbo Basket- Uppsala Basket som skulle ha spelats den 16 jan skjuts upp.
 

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: linna@telia.com

Se all info