Hoppa till sidans innehåll

Med bredden hela vägen till toppen


Våra ledord är förädling, tillväxt, engagemang och gemenskap.
LF Future arbetar sedan tio år tillbaka med talangutveckling av spelare på pojk- och herrsidan. Vi är ett komplement till Luleås stadsdelsklubbar och erbjuder regelbundna träningar på ungdomsnivå för de spelare som vill mer och vill satsa lite extra. Tillsammans bildar de LF Futures Stadslag i fyra olika åldersgrupper. Högst uppe på toppen har vi vårt seniorlag som spelar i Basketettan.

Vårt mångåriga samarbete med LF Basket grundar sig i ett farmarklubbsavtal som innebär att vi på olika nivåer samarbetar med allt ifrån spelarutveckling till samträningar och coachutbyte.
Vår målsättning är att generera minst en välutbildad spelare per år till Basketligan och självklart gärna främst då till LF Basket.

De senaste åren har basketlagen från Luleå haft fantastiska framgångar både på senior- och ungdomssidan. Vi har skördat SM-guld i Basketligan och Ungdoms-SM, silver i Damligan och dessutom placerat oss högt på prispallen vid flertalet stora och viktiga cuper och turneringar. Vårt eget seniorlag har vunnit Basketettan och lägger givetvis ribban högt varenda säsong.

Sommaren 2011 genomgick föreningen en stor förändring på utsidan.
Med vår huvudsponsor Länsförsäkringar i ryggen så bytte vi namn, logotyper och matchställ för att ytterligare förstärka kopplingen till eliten.
Vi har vidareutvecklat våra samarbetsformer med LF Basket för hur vi tillsammans ska förbättra verksamheten och få fram ännu fler duktiga spelare från Luleå med omnejd.

Kommande säsonger kommer att bli mycket intressanta och ta oss ännu en bit högre upp i vår strävan att fostra bredden hela vägen till toppen. Om ni, precis som vi, även i fortsättningen vill se basket på elitnivå med spelare från orten kan ni hjälpa oss i framtiden genom att stödja vår verksamhet. Med er hjälp kan vi bygga vidare mot vårt mål – att få fram ännu fler John Rosendahl, Håkan Larsson eller Jim Enbom...

Uppdaterad: 20 AUG 2018 20:35 Skribent: Jeanette Linna

Sponsorer:

heri

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postadress:
Luleå Steelers BBK - Basket
Jan Palo, Sandåkersvägen 13
95433 Gammelstad

Kontakt:
Tel: +46706225548
E-post: This is a mailto link

Se all info